måndag 21 maj 2012

Lammbiffar med svamsås

Tidigare ikväll blev det en mycket god restmiddag av mina Lammbiffar och en härligt krämig champinjonsås.


Små härliga Lammbiffar

3 skivor kant skuret toastmaster eller vanligt franskbröd , blötlagt i mjölk? Nej vatten
500g lammfärs
lime juice
1 gul lök riven
1 ägg, ekologiskt och lätt vispat
1 msk torkad Tolånga Persilade (Tag vad ni har hemma och gillar)
en näve grovt hackad bladpersilja
havssalt och grovmalen svartpeppar
5 msk vetemjöl
4-5 msk olja, raps eller solrosolja

Börja med att blötlägg brödet, krama sedan ur saften och lägg i en bunke.
Tillsätt färsen, en skvätt lime juice, lök, ägg, persilade, bladpersilja, salt och peppar. Blanda väl med fingrarna.

Häll mjöl på arbetsbänk eller en tallrik, rullar golfbolls stora bullar, rulla dem i mjölet och platta till dem något.
Värm upp oljan i ett stekjärn. Och stek biffarna tills de fått en härligt krispig yta + fått en gyllene brun färg.
Låt rinna av på ett papper. Ät dem direkt som tilltugg eller med tex:

champinjonsås
fräs en hackad lök i lite smör. Tillsätt skivad champinjon och timjan. (vit vin)
Låt gosa till sig en stund. Häll på grädde och koka upp. Red av med majzena och smaka av med salt.
En mycket enkel sås. Timjanen framhäver svamp smaken.


1 kommentar:

  1. vad gott det såg ut!
    skulle vara jättekul om du ville göra ett bloglovinbyte med mig! Säg bara till så lägger jag till dig på en gång :D
    Kram!

    SvaraRadera